Αμαλιάδα

Άλλη μια βόλτα στο νομό Ηλείας και θα σταματήσουμε αυτή τη φορά στην Αμαλιάδα!

Η Αμαλιάδα είναι πόλη του νομού Ηλείας με πληθυσμό 18.261 κατοίκους. Αποτελεί την έδρα του Δήμου Ήλιδας, ενώ παλαιότερα αποτελούσε την έδρα του Καποδιστριακού Δήμου Αμαλιάδας.

 

 

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού, μετά την πρωτεύουσά του, τον Πύργο. Η θέση της αποτελεί κομβικό σημείο, μιας που όλοι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, καταλήγουν εκεί.

 

Για κάποιον που διαμένει στην Αμαλιάδα, είναι πολύ εύκολο να επισκεφθεί την Αρχαία Ήλιδα, το Κάστρο Χλεμούτσι, την Αρχαία Ολυμπία μιας που όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε μικρή απόσταση, διαδρομή περίπου μισής ώρας!

Αν κάποιος είναι τυχερός και βρεθεί στην Αμαλιάδα τους καλοκαιρινούς μήνες, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθεί την κοσμοπολίτικη Κουρούτα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση δέκα λεπτών από την πόλη.                (Για την Κουρούτα θα μιλήσουμε εκτενέστερα σε επόμενο άρθρο μας!)

Δεν θα αποκλείσουμε όμως και τους χειμερινούς μήνες, όπου η πόλη αυτή είναι πολύ όμορφη, και έχει πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη που θα μείνει εκεί.

Σας προτρέπουμε, λοιπόν, να επισκεφθείτε αυτήν την πόλη, ώστε να διαπιστώσετε και μόνοι σας την ομορφιά της, το φιλόξενο κόσμο της και να περάσετε τέλειες στιγμές όπου κι αν πάτε!
  


Συντάκτης: Chris Dem

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμαλιάδα. Αγαπώ τον τόπο μου! Εύχομαι μέσα από τα άρθρα μου, εδώ στο visit-ilia, να τον αγαπήσετε και εσείς.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *