ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ

Μία κωμόπολη με περίπου 4000 κατοίκους, η Ανδραβίδα, η πόλη των αλόγων με τεράστια ιστορία.

 

Κατά τον Μεσαίωνα υπήρξε πρωτεύουσα του πριγκιπάτου της Αχαΐας (Μορέως) και έδρα του επισκόπου Ωλένης.  Το 1205,υπήρξε η έδρα των φράγκων πριγκήπων Βιλλεαρδουίνων.
 

 

Από το ένδοξο παρελθόν της το μόνο που σώζεται σήμερα είναι το γοτθικό μέρος του χώρου του Ναού της Αγίας Σοφίας και δύο παρεκκλήσια. Η εκκλησία κτίστηκε περίπου το 1230. Εκεί γινόταν οι στέψεις των διαδόχων του πριγκιπάτου.

Ο ναός της Αγίας Σοφίας ιδρύθηκε το πρώτο μισό του 13ου αιώνα από το τάγμα των Δομηνικανών μοναχών και ήταν μια πολύ μεγάλων διαστάσεων τρίκλιτη βασιλική γοτθικού ρυθμού. Δύο πολύ ωραία γλυπτά που εκτίθενται στο Κάστρο Χλεμούτσι βρέθηκαν στην περιοχή που βρισκόταν ο ναός: Η ταφική πλάκα της πριγκίπισσας Άννας, συζύγου του Γουλιέλμου Β΄ Βιλλεαρδουίνου, και ένα κιονόκρανο διακοσμημένο με τον θυρεό του ηγεμόνα του Πριγκιπάτου Florent de Hainaut και της συζύγου του Ισαβέλλας Βιλλεαρδουίνης.

Άλλα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να δει στην περιοχή της Ανδραβίδας είναι ο Ιππικός Όμιλος και το Αε

ροδρόμιο.

Ο Ιππικός Όμιλος της περιοχής, κάθε χρόνο στη γιορτή της Αγίας Σοφίας, εκτός από τις διάφορες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πλατεία ,πραγματοποιούν Ιππική παρέλαση με τα ομορφότερα άλογα της περιοχής να περπατούν επιβλητικά. Επιπλέον, κάθε άνοιξη, πραγματοποιείται και η Ιππική Έκθεση, όπου αναβάτες και άλογα από όλη την χώρα συγκεντρώνονται στην Ανδραβίδα, με τις Ιππικές επιδείξεις να είναι εντυπωσιακές.

Τέλος, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ηλείας, είναι πόλος έλξης κάθε Σεπτέμβρη, καθώς οι αεροπορικές επιδείξεις ων έμπειρων πιλότων, προσφέρουν μοναδικό θέαμα.

 

 

 


Συντάκτρια: Λένα Μπίρμπα

Λίγα λόγια για τη Λένα: Καθαρόαιμη Υδροχόος,γεννημένη το 1991, γεμάτη τρέλα, δίψα για εξέλιξη, ενώ λατρεύω τους σκύλους και τα ταξίδια. Αν και πολυάσχολη, καθώς από την τοπογραφία πέρασα στη δημοσιογραφία και από εκεί στα ραδιόφωνα δεν έπαψα ποτέ να αγαπώ την αρθρογραφία….και αυτό συνεχίζω να κάνω….να ταξιδεύετε μέσα από τα άρθρα και τις σκέψεις μου. Have fun!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *